Muzikale Begeleiding/Repetitor:

Sinds medio 2011 heeft de HOV een nieuwe muzikale begeleider/repetitor gevonden in de persoon van Paul Huijts.

Paul_Huijts.jpg

Paul Huijts geboren te Heerlen, komt voort uit een zeer muzikale familie en ontving zijn eerste pianolessen van Jo Mertens aan de Heerlense Muziekschool. Zijn vakopleiding genoot hij aanvankelijk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Else Krijgsman en behaalde daar het diploma Docerend Musicus. Vervolgens studeerde hij bij Elly Salomé aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij het diploma Uitvoerend Musicus cum laude verwierf.

In 1990 behaalde Paul Huijts een internationaal succes door het winnen van het 'Concours International de l'Ecole Normale de Musique de Paris'. Aan dit instituut rondde hij zijn studies af bij Aquiles Delle-Vigne en ontving het Diplôme d'Exécution.

In oktober van het zelfde jaar viel de pianist opnieuw een belangrijke erkenning te beurt door de toekenning van de 'Bremen-Aanmoedigingsprijs 1990' in de Heerlense Stadsschouwburg.

Van Paul Huijts verscheen op het Erasmus-label een solo-cd, welke via de radio een lovende recensie ontving en geregeld is uitgezonden.

Sindsdien volgden er optredens op zeer vele Nederlandse podia in recitals, met orkest, of in kamermuziekverband. Hij trad op in de Salle Cortot te Parijs en in Orlando USA en was geprogrammeerd voor een recital tijdens het WMC Kerkrade 2001. Ook soleerde hij met de Koninklijke Harmonie Thorn o.l.v. Jan Cober.

Paul Huijts verleende zijn medewerking aan talrijke radio-opnames en heeft zeer veel ervaring als begeleider en kamermuziekspeler. Zo werkte hij samen met de violist/componist Marijn Simons, begeleidde hij met veel succes de befaamde violiste Theodora Geraets en zangers als John Bröcheler en Marcel Reijans.