De muzikale leiding van de HOV is in handen van: Emmanuël Pleijers.

Emmanuël Pleijers studeerde koor- en orkestdirectie aan de conservatoria van Maastricht en Luik. Hij verzorgde diverse koorinstuderingen voor het Limburgs Symfonie Orkest, het Groot Omroep Koor en het Maastrichts Conservatorium, waaronder 'Trois Nocturnes' van Debussy en 'Barbe Bleu' van Offenbach. Onlangs verzorgde hij de koorinstudering van Mozarts 'Requiem' met het Groot Omroep Koor voor Jaap van Zweden.

emmanuel_pleijers01.jpgAan de Opéra Royal de Wallonie assisteerde hij Patrick Baton bij 'La Traviata' en 'Don Pasquale'. Hij was koordirigent bij Opera Zuid's 'L'Amour des trois oranges', 'Don Giovanni', 'Cavalleria Rusticana & Pagliacci', 'Madama Butterfly', 'Die Entführung aus dem Serail', 'Così fan Tutte', 'Carmen', en 'Macbeth', waar hij tevens de assistent van dirigent Junichi Hirokami was.

Bij Opéra Comique Maastricht dirigeerde hij 'Les Saltimbanques' van Louis Ganne, en in 2001 'Les Cloches des Corneville' van Robbert Planquette.

Hij is dirigent van de Heerlense Oratoriumvereniging, het Sittards Mannenkoor "Si-tard" en het Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 uit Vaals. Als docent koordirectie verzorgt hij cursussen van de Stichting Samenwerkende Nederlandse korenorganistaties. Als bestuurslid van de Diocesane Nederlandse St. Gregorius vereniging behartigt hij de belangen van de kerkmuziek.

Voor meer informatie zie de website